MENY

Slik øker du motivasjon for å søke jobber

Mål og arbeid.

  • Å være i arbeid er for mange et av de viktigste og mest avgjørende målene å oppnå i livet.
  • Å søke jobb er et fulltidsarbeid i seg selv. Det krever pågangsmot, motivasjon og hardt arbeid. Selvinnsikt er også avgjørende for å lykkes i denne prosessen.
  • Når vi bestemmer oss for et mål (søke jobb), er beslutningen for endring tatt.
  • Poenget er å bli endringsfokusert og holde motivasjonen oppe. Det er ikke så enkelt å holde motivasjonen oppe når man går uten jobb over lang tid. Det tapper oss for krefter og selvtilliten er noen ganger helt på bunn.

Tidligere har jeg skrevet om mål i bloggen min. Jeg synes dette om mål er så viktig at jeg må skrive noe mer om det.

 

Mål eller destinasjon, er det vi ønsker å oppnå eller komme fram til - det er målstrekningen.
Det kan f.eks være «å skaffe seg en ny jobb innen 4 måneder – ny karriere», «skrive CV-en innen en uke».

Mange vil si at de har gjort alt for å oppnå målet deres – å få en jobb eller en ny jobb. De får likevel ikke resultater.

 

Dette klarer jeg ikke! Forklaringer.

«Jeg får ikke de jobbene jeg har søkt»
«Jeg har søkt på minst 20 jobber i de tre siste månedene, men blir aldri innkalt til intervju»
«CV-en min er veldig godt skrevet. Det er ikke på grunn av CV-en at jeg ikke får jobb»
«Det har ingenting med jobbsøknaden min å gjøre. Jeg skriver veldig bra, fikk jeg høre av vennene mine»
«Jeg var på intervju og klarte meg fint. Jeg forstår ikke hvorfor jeg ikke får jobben.
«Jeg tror det er alderen min som gjør at jeg ikke får jobb»
«Jeg tror det er etternavnet mitt som gjør at jeg ikke får jobb»

 

Dette er forklaringer som mange benytter seg av når de ikke oppnår deres mål. Alle disse forklaringene kan ha noe for seg. De fleste av oss vil helst gå rundt og tenke slik enn å gjøre noe med situasjonen. Med det vil jeg ikke være uenig å si at det er vanskelig for svært mange å komme seg ut i arbeid. Individer over 50+ har flere utfordringer for å få seg jobb enn de som er yngre. Alle har kjennskap til at søkere med minoritetsbakgrunn har vanskeligheter å komme seg ut i arbeid. Selvfølgelig har dette stor betydning, men det er ikke avgjørende.

 

Det er ikke så rart at mange ikke når målet sitt. De gir opp på grunn av eksterne faktorer (gjentatt avslag), som er med på å få frem negative tanker hos dem. Disse tankene undergraver all arbeidet de har lagt i å søke jobb. Selvsaboterende tanker opprettholder deres nå-situasjon, og de lar vær å gjennomføre planene og endringene sine. «Få meg en ny jobb? Hvordan skal jeg klare det denne gangen – jeg har ikke klart det før da jeg tidligere har prøvd».

 

Det å stå i nå-situasjonen er trygt og kjent. Det er ukjent å be om hjelp for å ta et steg videre mot endring, noe som gjør oss utrygge og redde. Det er ikke enkelt å innse at du har utfordringer med å skrive en god CV, eller en grundig og strukturert jobbsøknad. Det er i menneskets natur å kunne klare seg selv først. Vi ber om hjelp i siste liten. Det er enklere å bli og være i elendighet enn å få til en endring.

 

Det fins hjelp.

Med mange års erfaring innenfor dette feltet, har jeg sett at viktige verktøy mangler hos mange som søker jobb. De fleste av kundene mine har utfordringer med å skrive en tydelig, praktisk og lesbar CV. I tillegg mangler jobbsøknadene deres en sammenhengende struktur og det unike elementet som kan tiltrekke arbeidsgiverens oppmerksomhet. Også er det dette med selve intervjuet. Mange drar på jobbintervju uten å være ordentlig forberedt, og motivasjonen deres ligger på bunn på grunn av mange tidligere avslag.

Når du blir bevist på at disse tankene motarbeider deg og dukker opp uanmeldt i bevisstheten din gjør det enklere for deg å fokusere på dine virkelige endringer. Du må vite hva du er god på og hva dine mangler er for å lykkes i nå målet ditt.

 

 

Skal du søke jobb og trenger hjelp med å skrive jobbsøknaden din? Skal du på jobbintervju og trenger hjelp med intervjutrening?

Vi har solid erfaring og kompetanse! Vi hjelper deg.

 

 

 

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV!

Jeg ønsker å bli informert om tilbud, arrangementer og nyheter fra Kompass Karriere. 

SEND TIL: dasilva@kompasskarriere.no

 

Bestill gjerne en time i dag.

 

 

 

Kontakt meg